Match mot Knäred en söndag i september, ja varför inte. Myggen är inte så besvärande nu längre och risken för eventuellt intrång av duschande danskar är nog inte så stor längre.

Walldia ser fram mot debuten av vårt nyförvärv Viggo Persson som ska styrka upp offensiven är det tänkt.
Manskapet rullar in på Lagavallen. t.om Erik från Göteborg ställer upp när han ändå var i trakterna under helgen.

Uppsnackets röda tråd var att ha tålamod för att förhoppningsvis kunna bättra på målskillnaden, då det ryktades att Knäred hade problem med truppen av olika orsaker.

Följande Walldia trupp anlände till Lagavallen.
Jocke, Robban, Jakob, Zett, Tanne, Viggo, MackeP, Kalle, Hannes, Kenan, Egzon,
Avb. Sakhi, Erik, Nderim, Eldin

Det var segervisa blåtröjor och det var också blåtröjorna som fick sig en överraskning redan efter 2 min. KIK kontrar på högerkanten och får in ett bra inlägg till Lucas Andersson som ger hemmalaget ledningen utan chans för Jocke att avvärja.

Underläge tidigt i matchen, det störde inte Walldianerna nämnvärt kändes det som, men hemmalaget fick så klart lite råg i ryggen.

Minuten efter KIK:s ledningsmål är Kalle nära en kvittering, men bara nära. Ett par minuter senare blir en KIK spelare skadad så illa att han får bäras ut på bår, såg inte bra ut.

Men så efter kvarten spelad kom så kvitteringen, bröderna Persson sågar sig igenom i mitten, Hannes spelar Viggo, ett par dragningar senare får Hannes bollen igen och klipper till direkt, 1-1 förbi en maktlös Rasmus Bengtsson i KIK kassen.

Det var början till en offensiv från Walldia som i resten av halvleken fick ett bra motstånd av KIK som gick hårt fram i närkamperna.

Min 17-26
-Hannes är nära men utanför.
-Kalle får bollen med ryggen mot mål och spelar perfekt bakåt till Robban som tyvärr tar i för mycket med följd att bollen seglar över ribban och var ett hot för matchuret..

-Mycket nära efter högerhörna

Men Walldia tar i allafall ledningen efter 26 minuter efter en riktig rackarrökare, hemmaförsvaret ska rensa undan men bollen kommer inte så långt utanför straffområdet och där står en skottsugen Zett Wyke som drar till och Bengtsson kan bara konstatera att den var inte lätt att plocka när bollen sitter i gaveln till höger om honom.

Knäred fortsatte att hålla spelet väl uppe när man backar långt och krymper ytorna för gästerna. Walldianerna är på väg igenom flera gånger men stoppas med ojusta medel emellanåt, det är det som sker i halvlekens sista minut när Hannes kapas och dagens domare Burim Hyseni kan inte undvika att blåsa straff.
Målvakten i ena hörnet och bollen i andra 1-3 Hannes Persson.

Pausvila

Tålamod är ordet i halvlek, hemmalaget har slitit hårt i första halvlek och har gjort det bra, men borde börja bli lite trötta i andra halvlek var Walldianenas förhoppning.

Andra halvlek har precis börjat när Hannes skulle haft en straff till med sig men det blundar domaren för den gången.

Men nu lossnar det för gästerna och 1-4 ligger Kenan bakom när han får bollen i straffområdet och anar Viggo bakom sig som han passar med klacken och pang så sitter bollen i gaveln.

Hemmalaget kämpar som djur och ibland blir det lite väl mycket. Som när Hannes går upp på en boll inne i straffområdet där Bengtsson går upp med knät före mot Persson. Coach Persson ligger utslagen en stund och får vila ett tag på avbytarbänken medan han väntade på att alla inälvor hamnat på rätt plats igen.

Walldia fortsätter att mala på och det var mer eller mindre spel mot ett mål i andra halvlek.

Kalle träffar ribban vid två tillfällen och går sen ut för att byta av en rehabiliterad Hannes.

Blåtröjorna är inte nöjda med 4 mål utan har gett sig tusan på att trycka dit någon eller några ”pytsar” till.

1-5 kommer också efter en bra rush till höger av Robban där han hittar Viggo som skoningslöst sätter nätet i dallring.

1-6 Bengtsson räddar först ett avslut från en Walldian men släpper retur som han är chanslös på när Viggo än en gång håller sig framme.

Nu börjar avbytarna komma in.
Målkalaset fortsätter…

1-7 efter mycket fint förarbete i straffområdet, där Zett från höger passar Hannes och får tillbaka bollen igen innan han sätter lädret i Bengtssons högergavel.

Konstant spel på en planhalva.

1-8 Robban drar upp ett anfall på högerkanten än en gång och hittar samma gubbe igen – Viggo

1-9 Efter ett misslyckat uppspel av en KIK spelare som servera Viggo till hans femte! Mål för dagen och som fastställer slutresultatet till 1-9.

Sammanfattning:

Ett ganska effektivt Walldia men som kunde ha fått göra några till, chanser saknades inte.
Nu går serien in i ett avgörande skede där det inte får finnas några blindskär i vägen.
En fantastisk debut av Viggo Persson som gör inte mindre än 5 mål.
Alla övriga gör bra insatser och den formen behöver konserveras ända ut i oktober.

1-0 Lucas Andersson
1-1 Hannes (Viggo)